Kunnen versgetapte pinten het Coronavirus afweren? Dit geloof je nooit!

Door onze correspondent Kris Hadermann

BRUSSEL – Consternatie alom gisterenavond op de afgelaste medische onderzoekscommissie. Uit studies, die wegens het Coronavirus uitgesteld werden naar vandaag, bleek namelijk dat bier dat via een tapleiding uit het vat wordt opgepompt de enige remedie is tegen het COVID-19-virus. Een remedie die niemand echter kan krijgen, aangezien de Veiligheidsraad en de regering horecazaken met het nodige tapmechanisme verplicht hebben te sluiten.

Dat de onderzoekscommissie de remedie nu pas ontdekt, is volledig te wijten aan het verbod op horeca dat de Nationale Veiligheidsraad en de regering uitvaardigden. Laborante Stella Maespalm legt uit: “een medewerker van ons is al jarenlang drager van het COVID-19-virus. De versgetapte pinten die hij elke vrijdagavond na het werk dronk, hielden het virus blijkbaar al die tijd onder controle, zo weten we nu.

Afstandsplicht bemoeilijkt hulpverlening

Vrijwel meteen na de sluiting van de café's, zakte de medewerker in kwestie ineen. Zijn vrienden wilden hem de eerste hulp toedienen, maar realiseerden zich net op tijd dat ze zich op één meter afstand te houden hadden. Daarom belden ze een ambulance, terwijl hun vriend schuimbekkend op de stoep lag te stuiptrekken. Aangekomen moesten ook de verplegers zich op minstens één meter afstand van het slachtoffer houden. Verwoede pogingen ten spijt, sloegen zij er niet in de gevallene middels telekinese op de draagberrie te tillen. Wanhopig sjorden en vlochten ze met startkabels uit de auto van een klant, een krik en een trekhaak een constructie in elkaar, waarmee de onfortuinlijke toogheld dan toch in de ziekenwagen geraakte.

In het ziekenhuis zagen ze de ernst van de situatie meteen in. “Ik heb onmiddellijk iedereen de kamer uit gestuurd”, begint hoofdverpleger Bil Beenhakker. “Daarna heb ik hem geëuthanaseerd en het lichaam gedurende tien minuten gekookt in uierzalf, zoals de toenmalige voorschriften dicteerden.” Uit de autopsie kwam naar voren dat het virus klokslag middernacht de kans schoon had gezien zich in de lever te nestelen en via de bloedstroom naar het hart te reizen.

Verkracht door enzym

Voorheen konden de virussen dat niet. De druk van koolzuurgas en de snelheid waarmee het bier langs de wanden van de fust naar de tapkraan borrelt, wekt – zo ontdekten de onderzoekers – een chemische reactie op. Uit die chemische reactie ontstaat een enzym. Wanneer dat enzym een Coronavirus kruist, valt het dat onmiddellijk aan. Dat doet het enzym door het virus als het ware te ‘verkrachten’.

Dat klinkt luguber, maar dat is effectief de beste omschrijving”, lacht Maespalm terwijl ze haar vinger uit de onderbroek van een collega haalt. “Het enzym hecht zich aan het virus en probeert zich ermee voort te planten. Aangezien een enzym en een virus geen gemeenschap kunnen hebben, vogelt het enzym het virus dood en sterft kort nadien zelf van liefdesverdriet.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil weliswaar niet weten van een heropening van de horeca. “Wij politici hebben hoegenaamd geen sociaal leven. Ikzelf heb nog nooit een café langs de binnenkant gezien, laat staan een getapte pint gedronken. Hoe denk je dat het komt dat wij zo wereldvreemd zijn? Desondanks besmet het Coronavirus ons niet. Dus voor mij is deze nieuwe ontdekking geen sluitende remedie. Wij geen leven, niemand een leven”, besluit De Block vastberaden. Intussen gonst het van de geruchten dat ook belastingsgeld weleens een geneeskrachtige werking op het virus zou kunnen hebben.

Door onze correspondent Kris Hadermann

Abonneer je gratis en voor niks, ontvang onze nieuwsbrief en help ons onafhankelijker worden van de vileine sociale media. Of steun ons financieel met een bedrag naar keuze (Franky geeft vijf euro).