Het is dan misschien niet de meest zonnige zomer tot nu toe, toch zorgen de karige zonnestralen voor een enorme stijging in het aantal toeristenbootjes op de Brugse Ringvaart. Hierdoor wordt de tijd dat de bruggen niet openstaan in de zomermaanden gereduceerd tot ongeveer 4,5 minuten per dag. Om de bewoners van de randgemeenten toch de kans te bieden het centrum te bereiken én ervoor te zorgen dat de boottoeristen toch zeker niet te lang moeten wachten aan de bruggen, dokterde het stadsbestuur een alternatieve route uit.
Parachutes
Er komen op verschillende plaatsen aan de Brugse buitenring speciale borden voor alternatieve fiets- en autoroutes richting de luchtmachtbasis te Melsbroek. Na een korte omweg van een kleine 115 kilometer, kan men ter plaatse instappen in een C-130. Vervolgens worden in het vliegtuig parachutes uitgedeeld om hiermee na een korte vlucht uit de vliegmachine te springen, ongeveer boven Brugge. Op de Markt zal een wit kruis worden geschilderd om een mikpunt te hebben tijdens de sprong. Zodoende kan eenieder op een makkelijke, snelle en veilige manier de binnenstad bereiken zonder de toeristen al te veel te hinderen, aldus het stadsbestuur.
"Eenieder kan op een makkelijke, snelle en veilige manier de binnenstad bereiken."
Structurele oplossing
De Brugse Stem legde burgemeester Dirk De fauw desalniettemin enkele kritische vragen voor. Op de vraag of het niet beter zou zijn om een structurele en langdurige oplossing te zoeken voor het al jaren aanslepende bruggenprobleem en aan te dringen op een snel herstel van de Krakelebrug, antwoordde de burgervader: “Joak, kgo me domee bezig oeden zeker, olven!”.
We gingen ook dieper in op de kwestie hoe de mensen eens ze het centrum bereikt hebben, dan wel terug over de Ringvaart moeten geraken. Hierop repliceerde de Fauw: “Bloas me dikke zak ip vint!”. U merkt het, de verkiezingskoorts stijgt.
(Johnny Vandenosgebuckt voor De Brugse Stem)