Na de groep buurtbewoners die tegen het nieuwe stadion van Club Brugge waren, en de groep buurtbewoners die vóór waren, duikt nu ook een derde groep op die zich neutraal opstelt. “Eigenlijk kan het ons niet zoveel schelen”, aldus buurtbewoner Jozef “Jef” Vandendorpe.
Het bouwen van een nieuw stadion voor Club Brugge is een saga die al een hele lange tijd aansleept. Het begon allemaal toen een groep buurtbewoners, die rondom het huidige stadion wonen, verrast werden door de plannen van Club Brugge om een stadion van 50 jaar oud te vervangen. “Wij dachten altijd, zo’n bouwwerk uit 1975 uit beton, dat blijft voor altijd goed”, aldus misnoegde buurtbewoner Toon Van Moerbeke. “Zie maar eens naar die bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, die staan er ook nog altijd! Voor ons was het dan ook een complete verrassing dat Club Brugge een nieuw stadion zou willen zetten. Daar kunnen wij natuurlijk niet mee instemmen, want zoiets was compleet onvoorzienbaar. Dat konden wij echt niet weten toen wij vrijwillig naast een voetbalstadion kwamen wonen”.
"Dat konden wij echt niet weten toen wij vrijwillig naast een voetbalstadion kwamen wonen"
Recent evenwel kwam een tegengeluid van een andere groep buurtbewoners. Zo’n 200 buurtbewoners trokken begin oktober naar de Raad van State vóór het nieuwe stadion, onder leiding van Nick De Grande en Joke Vandaele. Hun boodschap was positief, en ze benadrukten dat slechts “een kleine minderheid” zich verzette.
Derde groep
Nu blijkt evenwel dat nog een derde groep van buurtbewoners zich georganiseerd heeft onder leiding van Jozef “Jef” Vandendorpe. Deze derde groep wil zich vooral neutraal opstellen en benadrukken dat het hen eigenlijk niet zo veel kan schelen wat er nu wel of niet gebeurt. “Ik heb lang nagedacht wat ik vind over grote nieuwe sportinfrastructuurprojecten als het stadion van Club Brugge, en mij dan gerealiseerd dat dat eigenlijk mijn zakens niet zijn”, vat Jozef “Jef” Vandendorpe aan. “Ik, en een groep van zo’n 300 andere buurtbewoners, wil me dan ook vooral buiten het groep en geruzie houden. Aan mijn deur ga je geen brandende zak met kak aantreffen! Ik hou me lekker neutraal.”