Enkele dagen na de serieuze opdoffer voor Club Brugge heeft men de rug intussen gerecht. Samen met de bevoegde instanties van Vlaanderen - de stad Brugge, de Vlaamse Regering en het bestuur van Plopsaland - is men op zoek gegaan naar een alternatief, en die heeft men ook gevonden: net over de grens in Nederland.
Fietsen in Zeeland
"Het idee kwam toen ik met mijn gezin ben gaan fietsen in Zeeland", vertelt minister Zuhal Demir (N-VA), "ik vroeg een bewoner waarom alles er zo zielloos en lelijk is, en hij antwoordde dat het komt omdat de Nederlanders geen smaak hebben en geen zier geven om levenskwaliteit. Toen viel mijn frank." Wat als we het Clubstadion gewoon in Nederland neerpoten?
De voordelen zijn duidelijk:
- Veel ruimte want de Nederlanders hebben na de Tachtigjarige Oorlog helemaal niks gedaan met het waardevolle land dat ze hebben gestolen van de rechtmatige eigenaar, de Koning van Spanje.
- Als we per ongeluk iets verkeerd doen tijdens de bouw, breken we gewoon de dijken en laten we alles wegspoelen. Daarna beginnen we opnieuw.
- Genoeg marginalen om een stadion van 45,000 of zelfs meer te vullen.
Geen tijd om te protesteren
Bouwen in Nederland heeft nog een ander groot voordeel: "de Nederlandse bevolking is altijd te druk bezig met het uitzoeken van promoties en coupons voor in de supermarkten, dus die heeft geen tijd om te protesteren", legt de Nederlandse socioloog en sociopaat Heintje Teringtyfus uit, "geen genuanceerde procedures dus waar we proberen om een evenwicht te vinden tussen wat goed is en wat beter kan, zoals in Vlaanderen."
Om het stadion te kunnen inplanten moet het schattige maar totaal overbodige stadje Sluis wijken: "we hebben al een haven", verklaart Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V), "we gaan dus niks missen."