De Warmste Week is een topevenement, daar is iedereen het unaniem over eens. Toch zijn er enkele Bruggelingen die morren. "De stad Brugge moet enorm veel geld bijdragen om het evenement in Brugge te kunnen houden," stelt actievoerder Gerald Dinho, "die centen heeft de stad niet, dus moeten ze van de inwoners komen."
Onpopulaire maatregelen
Volgens Dinho zal de stad daarom enkele zeer onpopulaire maatregelen moeten nemen dit jaar. "Ik ben er zeker van dat de gemeentebelasting die al decennialang op 6.9% is gebleven, de hoogte in zal gaan. En wedden dat ze met statiegeld gaan afkomen voor die stinkende plastieken bekers?"
De stad ontkent met klem dat er plannen zijn om de belastingen te verhogen: "zie je dat ergens in ons bestuursakkoord staan? (toont ons een leeg A4'tje) Ik ook niet", reageert burgemeester Dirk De fauw luchtig. "Trouwens, mochten wij de VRT niet rechtstreeks geld toesteken, dan zou je het toch moeten doen via je belastingen. Wat is het verschil?"
VIP
Volgens actievoerder Gerald heeft de stad nog enkele andere maatregelen in petto. "Ik weet uit betrouwbare bron dat de dienstverlening in het Huis Van De Bruggeling op de schop gaat. Marechal (Pieter, nvdr) wil een normale wachtrij en een betalende VIP-rij voor elk loket. Een soort fast-track, waar je ook een glaasje cava erbij krijgt. Volgens diezelfde bron zal elke Bruggeling ook worden verplicht tot aankoop van een mottige koffietas en een sleutelhanger van de Club."
Museumcollectie
De rest van het tekort zou dan goedgemaakt worden door de collectie van verschillende musea op de Brugse rommelmarkten te verkopen. "Een ideetje van Nico Blontrock, die al langer aast op de gigantische friteuse van het Frietmuseum", volgens Dinho.
Het wordt dus bang afwachten. Zal de Bruggeling binnenkort verpletterd worden door extra gemeentebelastingen, zoals in de ellendige randgemeenten Zuienkerke (7%), Jabbeke (7.7%), Beernem (7.8%), Damme (8%), Oostkamp (8%)?